A Roma Education Fund által támogatott „Studying for the future” című programunk 2010. július 1-én indult és egy éven keresztül tart. A program Békés megyében, Dobozon valósul meg, ahol céljainknak megfelelően gyerekek tanítunk és családokat mentorálunk.

REF fotó
A célcsoport roma és halmozottan hátrányos helyzetű családok. A programban 5 fő mentor vesz részt és minden mentor 5 családdal tartja a kapcsolatot, így összességében 25 család került bevonásra a programba. A család, mint komplex egység segítését tartjuk projektünk sikerességének kulcsának.

Közel 100 gyerek vesz részt a programba ezek közül 23 óvodás, 54 általános iskolás, 11 szakmunkás képzős, 3 szakközépiskolás, 1 OKJ-s és 2 főiskolai hallgatónk van. Az általános iskolások felzárkóztatását és tehetséggondozását együttműködő partnerünk segítségével végezzük, aki a Szegdi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola. Az intézmény 13 lelkes tanulója segíti gyerekeink iskolai előmenetelének javítását.

REF
Rendkívül nagy eredménynek tartjuk, hogy több embert sikerült munkához juttatni, és több család mindennapi problémájának megoldásában tudunk segíteni. Ez mentoraink munkáját dicséri. Valamint itt szeretnénk megköszönni Együttműködő partnerünk a dobozi Gondozási Központ szakmai segítségét, amely nagyban megkönnyíti munkánkat. Projektünk félévkor és évvégén egyszeri ösztöndíjat biztosít a legtöbbet javító diákoknak. Ezen kívül segítettünk tanulóinknak a fellelhető tanulmányi ösztöndíjak megpályázásában. Ezek a pályázatok még elbírálás alatt állnak, de reményeink szerint diákjaink 50%-a eredményesen pályázott.

A projekt sikerességét az együttműködő partnereink, a mentorok és a diákok együttes munkája adja. Reméljük a továbbiakban még több segítséget és támogatást tudunk családjainknak és gyermekeiknek biztosítani. Mottónk szerint a jövőt a tanulás biztosítja. Reméljük ezen program segítségével a jövőt tehetjük szebbé.

Köszönet együttműködö partnereinknek:

  • Doboz Nagyközség Önkormányzata
  • Gondozási Központ, Doboz
  • Szegdi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola

Továbbá munkánk segítéséért köszönettel tartozunk a Dobozi Általános Iskolának és minden dolgozójának.

CsatolmányMéret
Előadás: Tréning - Mentorálás145.35 kB

"Studying for the future" (REF)

1 Százalék

Belépés

, after login or registration your account will be connected.