Projekt hírek (Tedd meg az első lépést!)

Lezárult a „Tedd meg az első lépést!” program

Végéhez ért a Testvérem Egyesület által lebonyolított TÁMOP 5.3.1-C-09/2-2010-0035 kódszámú pályázat, melynek ünnepélyes záró rendezvényére 2012. április 23-án került sor a Kulich Gyula Művelődési Házban. A rendezvényen beszédet mondott Simon István polgármester és Sipos Kornélné dr. Sarkad város aljegyzője, Kánya Kinga a Testvérem Egyesülettől, Nyíri András a Tinta Tanácsadó Kft. képviseletében, valamint Berec Aranka szakmai vezető, aki a program sikerességéről adott tájékoztatást.

2011. október 31-vel végéhez ért a TÁMOP 5.3.1-C-09/2-2010-0035 projekt képzési szakasza.

A hathónapot felölelő időszak alatt a bevont emberek számára képzési hozzájárulást és étkeztetést biztosítottunk. Ünnepélyes keretek között zártuk ezt a szakaszt, melynek részét képezte a megszerzett igazolások átadása, valamint a résztvevők által megszervezett előadás.

2011.05.06-én elkezdődött a TÁMOP. 5.3.1-C-09/2- 2010-0035 projket II. szakasza.

A "Tedd meg az első lépést!" megnevezésű programban résztvevő nyolcvan ember ezen a napon megtette az első lépést és részt vett a hat hónapig tartó képzési szakasz első óráin.
A legtöbben izgatottan várták milyen a sok évvel ezelőtti iskolapad után felnőttként járni oktatásra.
Az első alkalom nagy része természetesen ismerkedéssel zajlott. Megismerték a ténert a csoport többi tagját és elkezték az önimereti modult.
A résztvevők szerint az órák jó hangulatban telnek és várják milyen lesz a következő alkalom.

Szórólap - támop a5

 

A TÁMOP - 5.3.1 -C- 09/2 - 2010-0035 „Első lépés” alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai pályázati konstrukció „Tedd meg az első lépést!” című projekt keretén belül a MURO PHRAL - TESTVÉREM Cigány - Magyar Társadalmi és Kulturális Egyesület ingyenes munka-erőpiaci integrációt elősegítő képzést indít.

 

A program célja:
Sarkad és Doboz településeken jellemzően,szegregált lakókörnyezeteben és legalább 50%-ban a környező településen élő roma személyek, valamint 50%-ban legalább 5 éve nem foglalkoztatott személyek sikeres munka-erőpiaci integrációjának elősegítése az egyéni, csoportos és közösségi szociális munka eszközeinek alkalmazásával, valamint a térségben elérhető szektorok szolgáltatásainak összehangolásával. A projektbe 80 fő kerül bevonásra.

Dátum: 
2010.11.12
Helyszín: 
Kulich Gyula Művelődési Ház (Doboz, Hunyadi tér 1.)

A Testvérem Egyesület tisztelettel meghívja az érdeklődőket a TÁMOP 5.3.1.-C-09/2 „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai pályázati konstrukció
”Tedd meg az első lépést” című projekt sajtónyilvános nyitórendezvényére

1 Százalék

Belépés

, after login or registration your account will be connected.
TÁMOP - tábla1